ECOstyle wint internationale duurzaamheidprijs!

ECOstyle wint internationale duurzaamheidprijs!

 

ECOstyle uit Oosterwolde heeft op 8 maart in Londen de BREEAM Award® in ontvangst mogen nemen voor het meest duurzame industriële gebouw van Europa! Het nieuwe magazijn van ECOstyle is gebouwd naar de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, waarbij tevens sterk ingestoken is op een duurzame omgeving vol biodiversiteit. De gerenommeerde jury beoordeelde de nominaties op hun benadering van de (natuurlijke) omgeving als geheel, alle aspecten rondom het duurzaam bouwen, zowel vanuit design als constructie, als ook de invloed van het management op het totale bouwconcept. ECOstyle is bijzonder verguld en trots op deze bijzondere, internationale erkenning in de vorm van de BREEAM Award® 2016. Het wordt ervaren als een erkenning voor de wijze waarop zij vanaf de oprichting in 1967 staat in haar bedrijfsvoering en zorg voor milieu en omgeving.

BREEAM

De internationale BREEAM Awards worden jaarlijks uitgereikt voor de meest duurzame gebouwen ter wereld in diverse categorieën. Het is voor het eerst dat Nederlandse gebouwen meedongen naar deze prijs. Het kantoorpand en het magazijn van ECOstyle hadden eerder al de hoogste BREEAM certificering (5 sterren) ontvangen, nu is er een bijzonder vervolg door het winnen van de BREEAM Award voor Industrial Buildings 2016. Met name het totaalconcept van gebouw en omgeving werd sterk gewaardeerd.

Bij de bouw van het magazijn is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Binnen blijft het op temperatuur door gebruik te maken van warmtepompen op basis van lucht. 700 zonnepanelen zorgen er voor dat ECOstyle niet alleen energie neutraal is, maar zelfs twee keer zoveel energie opwekt als zij verbruikt. De energie die niet nodig is voor het magazijn is beschikbaar voor het Ecomunitypark. Het regenwater wordt opgevangen en als watervoorziening gebruikt voor alle doeleinden waar geen drinkwater voor nodig is. De buitenverlichting die er is houdt rekening met de nachtdieren. Duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van het pand zijn de steenkorven. Deze vormen een prachtige schuil- en overwinteringplaats voor allerlei dieren en insecten.

Het grote magazijnpand is op dusdanige wijze vormgegeven qua materialen, kleur en aankleding dat het een zo natuurlijk mogelijke uitstraling heeft. De houten lamellen aan de buitenkant breken de grote wanden en laten het gebouw opgaan in de omgeving. Voor het oog beweegt het pand mee, het is zo ontworpen dat het schaalloos lijkt om het minder prominent in het oog te laten springen en meer op te laten gaan in het landschap. De raampartijen maken het voor de medewerkers een plezierige werkomgeving. De LED verlichting reageert op bewegingssensoren, waardoor geen energie verloren gaat. Het is een bijzonder verlichtingsysteem, dat wat betreft energieverbruik 70% efficiënter is dan bij traditionele verlichting.

De nieuwbouw van ECOstyle is het visitekaartje van alles waar ECOstyle voor staat en in gelooft; het versterken van de kringloop, de kracht van de natuur, ecologie en biodiversiteit. En natuurlijk ook duurzaamheid, zorg voor elkaar en zorgvuldig omgaan met het milieu. Dit alles vertaalt zich door in de bijzondere gebouwen op het inspirerende Ecomunitypark.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ecostyle BV Nederland

Marjan Oosterkamp – PR & Communicatie

E-mail:   m.oosterkamp@ecostyle.nl

Tel:  0516 – 567762

 

Gebouw magazijn Ecosyle

Gebouw magazijn Ecostyle

Vooraanzicht magazijn Ecostyle

Vooraanzicht magazijn Ecostyle

Stellingen magazijn Ecostyle

Stellingen magazijn Ecostyle

Aanzicht magazijn vanaf de balustrade Ecostyle

Aanzicht magazijn vanaf de balustrade Ecostyle

Balustrade magazijn Ecostyle

Balustrade magazijn Ecostyle